Top

Građani Priboja mogu da se pohvale najmodernijim školama u Srbiji, Mašinsko- elektrotehničkom školom i OŠ Desanka Maksimović koje su potpuno rekonstruisane 2017. godine.

Osnovna škola Desanka Maksimović počela je sa radom 1988. godine, a Mašinsko-elektrotehnička škola u Priboju  obrazuje učenike još od davne 1943. godine.

Danas ove dve škole, koje se nalaze jedna pored druge,  izgledaju kao nove. Promenjen je krov, fasada, enterijer, podovi, stolarija, instalacije, stepeništa, mokri čvorovi, a nabavljen je i novi nameštaj i ugrađena rampa za osobe sa invaliditetom. Škola ima i potpuno novu protivpožarnu zaštitu, wifi, ozvučenje, video nadzor. Objekti su dovedeni u energetsku klasu C. Završeno je i parterno uređenje za obe škole, kao i parking mesta za zaposlene.

Pored rekonstrukcije škola, izgrađena je i potpuno nova fiskulturna sala koju koriste učenici obe ustanove.

Učenici i nastavnici dobili su savremene uslove za rad u potpuno opremljenim kabinetima koji omogućavaju izvođenje nastave u skladu sa svetskim standardima.

Arhitekte SADA tima, po čijem projektu je izvedena rekonstrukcija, izuzetno su ponosni na novi, savremeni izgled škola u Priboju.