Top

GERONTOLOŠKI CENTAR U VALJEVU

Objekat gerontološkog centra predstavlja projekat koji ujedinjuje smeštaj i negu ograslih i starih lica sa dnevnim centrom za korisnike usluga socijalne zaštite. Ove dve programske celine ujedinjene su u celoviti, savremeni kompleks koji pored objekta uključuje i otvoreni prostor za boravak korisnika.
Dnevni centar forimiran je kao otvoreni javni prostor u prizemlju. Po formi to je zatvoreni atrijum za korišćenje tokom cele godine – zimi kao zatvoren prostor, dok bi leti, otvaranjem trpezarije, bio otvoren. Na spratu dnevnog centra nalaze se pojedinačne zatvorene celine poput teretane i različitih radionica, dok je u holu predviđena biblioteka.
Smeštajni deo je podeljen u tri zone, sa različitim nivoima usluge. Pored smeštajnih jedinica ovaj deo podrazumeva i dnevne sobe, terase i teretane za korisnike, kao i administrativni blok i prostorije za zaposlene.
Pored ove dve celine, kao aneks objekta projektovano je i prihvatilište, čiji su korisnici odvojeni od korisnika gerontološkog centra.

 

GODINA: 2020.

LOKACIJA: Valjevo

INTERVENCIJA: Rekonstrukcija i dogradnja

STATUS PROJEKTA: Završen

PROGRAM: Gerontološki centar

POVRŠINA: 8000m2

 

Category: