Top

SADA tim

Sa ponosom želimo da podelimo sa vama naše iskustvo sa nedavne konferencije “BIM How to?” koja se održala u Beogradu u pozorištu Madlenijanum u Zemunu, u novembru 2022. godine. Ova konferencija je okupila stručnjake iz oblasti arhitekture i građevinarstva kako bi se delila znanja i iskustva u korišćenju BIM tehnologije u Srbiji.

TeamCAD d.o.o, renomirana konsultantska firma koja se bavi BIM konsaltingom, Data-management-om, Procesnim inženjeringom i Virtuelnom realnošću, bila je organizator ovog značajnog događaja. TeamCAD je obezbedio bogat program sa stručnim predavanjima i prezentacijama iz oblasti BIM-a.

Korišćenje Dynamo skripti predstavlja naš napor da još dublje inkorporiramo BIM filozofiju u naš rad.

Naša koleginica Đina Grozdanović, BIM Menadžer u našem birou, imala je čast da predstavlja našu firmu na ovoj konferenciji. Njena prezentacija je bila posvećena našem uspešnom korišćenju BIM tehnologije u procesu arhitektonskog projektovanja, a posebno se fokusirala na dve ključne teme.

Prva tema bila je “BIM Priručnik”, interno osmišljeni vodič koji obuhvata 2D i 3D biblioteke Revit familija, kao i sva neophodna pravila i procedure koje primenjujemo u svakom projektu koji radimo u Revit-u. Ovaj priručnik nam omogućava da održavamo dosledan i efikasan pristup projektovanju, što donosi brojne prednosti za organizaciju u okviru našeg tima, kao  i za naše klijente.

Druga tema, koju je Đina ilustrovala kroz konkretne primere iz naših projekata, bila je korišćenje alata “Dynamo”. Ovaj program nam omogućava automatizaciju procesa projektovanja, što značajno unapređuje produktivnost našeg tima i omogućava nam da se fokusiramo na kreativne aspekte našeg rada. Korišćenje Dynamo skripti predstavlja naš napor da još dublje inkorporiramo BIM tehnologiju i filozofiju u naš rad.

Ova konferencija nam je pružila dragocenu priliku da naučimo nove tehnike i pristupe u korišćenju BIM tehnologije, razmenimo iskustva sa kolegama iz industrije i proširimo svoje vidike. Zahvaljujemo se kolegama i organizatorima na ovom izvanrednom događaju, koji je doprineo daljem unapređenju naše struke.

Naša posvećenost korišćenju BIM tehnologije i alatima kao što su Revit, NavisWorks i Dynamo ostaje snažna, kako bismo i ubuduće pružali najkvalitetnija arhitektonska rešenja za projekte svih namena i razmera.